Amazon today quiz, Amazon quiz today answers, amazon quiz today, amazon today quiz– everyone likes free prizes and you can win free prizes from amazon just by playing the simple Amazon quiz.

if you know that Amazon has a daily quiz between 8 Am to 12 PM and you can win exciting prizes for free .so try your luck and you can win free prizes.

Amazon quiz today prize details

  • Today’s prize – win Samsung Galaxy Note 10
  • Timing – between 8 AM to 12 PM
  • winner – only 1 will be selected
  • winner declaration – 31st August
  • Date – 12th August 2020

how to Participate in Amazon App Quiz

if you are PC user, then we are sorry as the Amazon quiz is only an app-exclusive contest, so you need to download it first.

make sure you have a amazon account , if nit create one and log-in to your app.

1.open your amazon app with your account sign-in

2.now, search quiz in the search bar.

3. next page has this banner like the below one.

amazon quiz today

4. now click on Amazon fun-zone to view all of the Amazon Quiz and click on the quiz you want to participate.

to win the prize you need to give all of the 5 answers to the question correctly.

Also read Amazon The June quiz

you can find all Amazon quiz today’s answer below.

Also enter the Amazon quiz from here.

Amazon App quiz today answers | 12th August | win Samsung Galaxy Note 10

Q1. Basheerunnisa Begum daughter of Mir Osman Ali Khan belonged to which royal family of india ?

Ans – Nizams of Hyderabad

Q2. HITAM is the name of the app planned to launch for COVID 19 patients by which state ?

Ans – Telangana

Q3. Stuart Broad along with which other player won the Man of the serirs award in the recently cocluded wisden trophy ?

Ans – rostan chase

Q4. The rafale jet that made their way into India originate from which country ?

Ans – France

Q5. Which Indian youth has joined the UN Secretary General’s youth advisory group for climate change ?

Ans – Archana Soreng

Amazon App quiz today answers | 11th August | win Dyson Air Purifier

Q1. India recently helped in restoring a 300-year-old Kali temple at Natore in which country ?

Ans – Bangladesh

Q2. Which country has been announced to be the host of the 2020 edition of the Indian Premier League ?

Ans – UAE

Q3. The Ministry of Human Resource & Development in the Indian government has recently been renamed as what ?

Ans – Ministry of Education

Q4. The Grand Finale of thses events, where students would be competing to solve 243 problem statements is from August 1-3, 2020?

Ans – Smart India hackathon

Q5. naseeruddin Shah plays the role of Pandit Radhemohan Rathod in which Amazon original series ?

Ans – Bandish Bandits

Amazon App quiz today answers | 10th August | win Rs 20,000 Pay Balance

Q1.Which renowned striker has become the first player to score 50 goals in Serie A, Premier League and La Liga?

Ans – Cristiano Ronaldo

Q2.Which of these is considered to be the world’s oldest film festival, whose 77th edition is slated to happen in September 2020?

Ans – Venice film Festival

Q3.‘Quest for Restoring Financial Stability in India’ is a recently released book written by which Former Deputy Governor of RBI?

Ans – Viral Acharya

Q4.Which Professional football league in India has become the first league from South Asia to be inducted in the World Leagues Forum?

Ans – ISL

Q5.Which former diplomat is the author of the recently released book ‘The India Way: Strategies for an Uncertain World’?

Ans – S Jaishankar

Amazon App quiz today answers | 9th August | win Oneplus 7T Pro

Q1.With which of these countries has the Reserve Bank of India agreed to do a currency swap worth $400 million ?

Ans – Sri Lanka

Q2.Which English cricketer has topped the ICC all-rounder rankings following a brilliant performance in the second Test against west Indies ?

Ans – Ben Stokes

Q3.Which of these movies is based on the life of a woman described in S.Hussain Zaidi’s book’Mafia Queens of Mumbai ?

Ans – Gangubai Kathiawadi

Q4. A test series between England and which team is played for the Wisden trophy?

Ans – West Indies

Q5. The ‘MAUSAM’ App for forecasting weather was recently launched on the foundation day of which of these ?

Ans – Ministry of Earth Sciences

Amazon App quiz today answers | 8th August | win Noise shots wireless headphones

Q1.India’s mixed relay team of the 2019 asian games has it’s silver medal upgraded to gold after which team got disqualified ?

Ans – Bahrain

Q2.Which of thses movies is based on the life of an IPS officer Abhayanand, who began the Super 30- free tutorial along with Anand Kumar ?

Ans – Pareeksha

Q3. The ICC T20 World Cup 2020, that was postponed recently, was sscheduled to be held in which country ?

Ans – Australia

Q4. Chandrikaprasad Santokhi, the Presiedent of which country was featured in the news lately because he took his presidential oath in Sanskrit ?

Ans – Suriname

Q5.Which popular Asian band is set to headline the 10th edition of the virtual iheartRadio Music festival along with Miley Cyrus and Coldplay ?

Ans – BTS

Amazon App quiz today answers | 7th August | win Fossil Explorist watch

Q1.The movie ‘ Raat Akeli Hai’ features which of thses actors playing the role of inspector Jatil yadav ?

Ans – Nawazuddin Siddiqui

Q2. Bathynomus raksasa is the name of the 14 legged sea cockroach recently discovered by researchers in which ocean ?

Ans – Indian Ocean

Q3. The third unit of the kakrapar Atomic Power Project(KAPP-3) recently achieved its ‘first critically ‘. which Indian state is it in ?

Ans – Gujrat

Q4.Which smartphone recently became the first ever phone in the world to be launched via an Augmented reality event ?

Ans – One Plus Nord

Q5. Lalji Tandon, who recently passed away at 85,was the presiding governor of which state ?

Ans – Madhya Pradesh

Amazon App quiz today answers | 6th August | win Rs 50,000 Amazon Pay Balance

Q1.’Paheli’ is a recently released song from which movie, based on the life of a famous indian ?

Ans – Shakuntala devi

Q2.Sofis kenin, the winner of the 2020 Australian Open women’s singles title, represenst which country ?

Ans – USA

Q3. What was the colour of the rare albino turtle recently spotted in the Balasore district of Odisha ?

Ans – Yellow

Q4. Padamanbhaswamy is the tutelary deity of which royal family of India ?

Ans – Travancore

Q5. To mark the date of the establishment of FIDE, United Nations celebrated July 20th 2020 as what day for the first time ?

Ans – World chess day

Amazon App quiz today answers | 5th August | win Huawei P30 Pro smartphone

Q1.Which Actress Who Starred As A Child Artist In Imtiaz Ali’s ‘Rockstar’ , Plays A Lead Role In A Hindi Movie Based On A John Green Novel?

Ans – Sanjana Sanghvi

Q2.Former World Rally Championship Winner Carlos Sainz Won Which Famous Event In January 2020 At The Age Of 57?

Ans – Dakar rally

Q3.Recently, Indian Ambassador To France, Jawed Ashraf Flagged Off 5 Fighter Jets From Which Company, That Has Joined The Indian Airforce?

Ans – Rafale

Q4.In Response, To A Request From The WHO, India Recently Sent $1 Million Worth Of Anti- Tuberculosis Medicine To Which Country?

Ans – North korea

Q5.Prospina, HeliNa, Dhruvastra Are All What Type Of Missiles Used By The Indian Armed Forces?

Ans – Anti tank Missiles

Amazon App quiz today answers | 4th August | win Dyson Air Purifier

Q1.Who recenlty became the second fastest all-rounder to reach the test double of 4000 runs and 150 wickets ?

Ans – Ben stokes

Q2.Rose Chrisstiane Raponda became the first female prime minister of which country in july 2020?

Ans – Gabon

Q3.Lourdes Roman Catholic shrine,which organised world’s first e-pilgrimage, is located in which country ?

Ans – France

Q4.Which country has recently started resettling Rohingya refugees on a floating island named ‘Bhasan Char’?

Ans – Bangladesh

Q5. What is the name of the comet discovered by NASA, which is said to be visible to the naked eye in the month of July ?

Ans – Neowise

Amazon App quiz today answers | 3rd August | win Rs 20,000 pay balance

Q1.helios,Ulysses and the SOHO are all missions to study which astronomical body ?

Ans – Sun

Q2.Which famous temple is located in Prabhas Patan near Junagadh in Saurashtra ?

Ans – Somnath temple

Q3.The Chiang Mai initiative is a multilateral currency swap arrangement among the members of which orgasnisation ?

Ans – ASEAN

Q4.’if it Bleeds’ is a 2020 collection of four previously unpublished novellas by which American writer ?

Ans – Stephen King

Q5.Whcih country’s top tier football league titled did GC Porto claim after a win over Sporting Lisbon ?

Ans – Portugal

Amazon App quiz today answers | 2nd August | win Samsung Galaxy Note 10

Q1. Hemang Amin, who was appointed as the interim CEO of BCCI, is the chief operating officer of which sports league in India?

Ans – IPL

Q2. Which day is celebrated on July 12th every year to commemorate a young Pakistani activist’s fight for women’s rights in education?

Ans – Malala Day

Q3. Which Indian has recently been named as the recipient of the 2020 Von Karman Award, given to achievers in the field of Astronautics?

Ans – Kailasavadivoo Sivan

Q4. Pasakha Industrial Estate is located in ________.India has recently opened new trade routes for it.

Ans – Bhutan

Q5.Which company has recently launched a video conferencing app called’BlueJeans’ in collaboration with Verizon?

Ans – Airtel

Amazon App quiz today answers | 1st August | win Noise shots wireless headphones

Q1.Which country recently hosted the third G20 Finance Ministers and Central Bank Governors meeting?

Ans – Saudi Arabia

Q2.Which of these organizations is behind Covaxin- a proposed vaccine for COVlD- 19, Qis currently undergoing trials?

Ans – Bharat Biotech

Q3.July 16th 2020 was the 75th anniversary of the Trinity Test. What was the result of the project that included this test?

Ans – first Atomic bomb

Q4.Which author recently published a new book titled ‘A Song of India’ to mark 70 years of his literary journey?

Ans – Ruskin Bond

Q5.Which Academy Award winner will receive the ‘Tribute Actor Award‘ in the Toronto Film Festival 2020

Ans – Kate winslet

Amazon App quiz today answers | 30th July | win Sony 1000MX3 headphones

Q1.Which team recently clinched their 34th La Liga title by beating Villarreal 2-1 ?

Ans – Real Madrid

Q2.Which major social media site recently had it’s high profile members targeted in a Bitcoin scam hack?

Ans – twitter

Q3.Which driver recently achieved his 90th pole position in F1?

Ans – Lewis hamilton

Q4.According to a recent UN report, which country helped over 270 million people move out of poverty in the last 10 years, the highest?

Ans – India

Q5.Which American singer-songwriter is set to headline the virtual EDM fest ’Tomorrowland Around the World‘?

Ans – Katy Pery

Amazon App quiz today answers | 30th July | win Rs 50,000 Pay balance

Q1.Grant Imahara, who passed away recently, was the co-host of which popular science TV show on the Discovery Channel?

Ans – Mythbusters

Q2.In a recent Star Sports Survey, MS Dhoni beat Sourav Ganguly by a narrow margin in the poll for which category?

Ans – Best Captain

Q3.26th July is observed in India , as i Vijay Diwas, in commemoration of a famous Indian military triumph.

Ans – Kargil

Q4.In an upcoming movie, based on which scientist is Ethan Hawke playing the title role, with Kyle MacLachlan playing the role of Edison?

Ans – Nikola Tesla

Q5.38 year old Roshni Nadar is the CEO & Chairperson of which Indian company?

Ans – HCL

Amazon App quiz today answers | 29th July | win Samsung M30s

Q1.Jack Charlton, who recently passed away, was a member of which 1966 FIFA World Cup-winning team?

Ans – England

Q2.In which city is the Sri Padmanabhaswamy Temple located?

Ans – thiruvanathapuram

Q3.What is the name of the comet discovered by NASA, which is said to be visible to the naked eye in the month of July?

Ans – Neowise

Q4.22nd July is observed globally as ____ approximation day. Fill in the blanks.

Ans – Pi

Q5.Pakistan recently allowed which country to send goods to India using the Wagah border from July 15?

Ans – Afghanistan

Amazon App quiz today answers | 28th July | win Samsonite Polycarbonate suitcase

Q1. A very rare ‘ Golden tabby’ tiger has recently been spotted in which National Park?

Ans – Kaziranga National Park

Q2.An’ Astronomical Unit’ is defined as the mean distance between which two objects in space ?

Ans – Earth and Sun

Q3.The role of kolkata based IAS officer, Paritosh Bannerji is being played by Jisshu Sengupta in which upcoming film ?

Ans – Shakuntala devi

Q4.To celebrate which film’s anniversary did Deepika Padukone change her Instagram and Twitter names to ‘Veronica’,her character in the film ?

Ans – Cocktail

Q5.The court of Arbitration for Sport recently overturned which teams 2 year suspension from European Football tournaments ?

Ans – Manchester City FC

Amazon App quiz today answers | 27th July | win Rs50,000 Amazon Pay balance

Q1. PM SVAnidhi is a centrally sponsered scheme to help whom ?

Ans – Street Vendors

Q2.Sri Lanka recently reported to have eradicated Rubella and which other disease ?

Ans – Measles

Q3. Which of thses days has been observed on July 11 every year since 1989 ?

Ans – World Population Day

Q4.Who was the Man of the Match for a 9 wicket match haul in the first test match between England and West Indies, recently held at Southampton?

Ans – Shannon Gabriel

Q5.The Jenner Institute at Oxford University is a famous institute that specializes in research of what ?

Ans – Vaccines

Amazon App quiz today answers | 26th July | win Samsung Galaxy Z flip smartphone

Q1.Which striker has become the first player in the history of La Liga to record 20 goals and 20 assists in a single season?

Ans – Lionel Messi

Q2.A biography written by Tenzin Geyche Tethong would be released in October. with nearly 400 photographs and documents, it is about whom?

Ans – The 14th Dalai Lama

Q3. In the TV series, Friends what is the name of the cafe, Rachel Ross, Monica, Chandler, Phoebe, and Joey frequently visit?

Ans – Central Park

Q4. Which company recently announced a $10 billion’ India Digitization Fund’ to accelerate growth of digital india ?

Ans – Google

Q5. Madeline Swegle recently became the first Black female to perform what role in the US navy in its 110-year history?

Ans – Fighter pilot

Amazon App quiz today answers | 25th July | win Bose 700 bluetooth headphones

Q1.Actor Jagdeep, who recently passed away, is remembered for playing which much-loved role in Sholay?

Ans – Soorma Bhopali

Q2.Dubbedas the pandemic test, the first international cricket match after the Coronavirus break, was played between England and which team?

Ans – West Indies

Q3.what is the name of the re-branded Google Plus for enterprise customers?

Ans – Google Currents

Q4.Which company supplies Apache and Chinnok helicopters to india ?

Ans – Boeing

Q5. Hope orbiter, that was launched recently, is the first Mars mission of which country ?

Ans – UAE

Amazon App quiz today answers | 24th July | win GoPro Hero 8

Q1.Which former RBI governor is the author of the recently published book’Overdraft : Saving the Indian Saver’?

Ans – Urijit Patel

Q2.Gagandeep Kang is the first Indian woman scientist to be selected as a Fellow of which organization?

And – Royal Society of London

Q3.Zoonoses day is held every year on July 6 To commemorate sciebtific achivement of which scientist ?

Ans – Louis Pasteur

Q4.’Reels” is a new vidoe feature launched by which popular app?

Ans – Instagram

Q5.ISRO is set to launch Amazonia-1, an earth observation satelite developed by which country ?

Ans – Brazil

Amazon App quiz today answers | 23rd July | win Rs15,000

Q1.Which ‘made in India’free video conferencing application was recently launched by Reliance Jio ?

Ans – JioMeet

Q2.Ofek-16 is a military surveilalance satelite launched by which country ?

Ans – Israel

Q3.The BMC and CPCB have joined hands to set up India’s First clinic for what in bhopal?

Ans – e-Waste

Q4.Which Indian PSU recently launched special winter grade diesel for the union territory of Ladakh ?

Ans – Indian Oil

Q5. Which operation did Indian Navy undertake as part of the national effort to repatriate Indian citizens from overseas ?

Ans – Samudra Setu

Amazon App quiz today answers | 22nd July | win Samsung Galaxy Note 10

Q1.In whuch Indian state is ‘Rewa Solar Power Plant’, one of the largest single-site solar power plants in india,located?

Ans – Madhya Pradesh

Q2.CBSE has partnered with which tech giant to deliver courses on digital safety and online well being ?

Ans – facebook

Q3. Dharma Chakra day, celebrated by Buddhists all over the world, commemorates which of the following?

Ans – Buddha’s first sermon

Q4. Which famous rapper recently claimed he is running for Presiedent of United states in 2020 ?

Ans – Kanye West

Q5.Which Indian Boxer has recently become the World nO. 1 in the 52kg weight category in the AIBA ranking ?

Ans – Amit Panghal

Amazon App quiz today answers | 21st July | win Bose Soundsport headphones

Q1.Which country ,recently in news due to elephant deaths, is home to almost a third of African elephants?

Ans – Botswana

Q2.Institute of Lover and Biliary Sciences in delhi is the host of India’s first______, launched very recently.

Ans – Plasma bank

Q3.For the first time ever which Grand Prix opened the F1 calender with a closed door event?

Ans – Austrian Grand Prix

Q4.In Gujrat, Dhanvantri Rath services has benn launched to provide what kind of services to the people?

Ans – Healthcare

Q5.Which 200-year-old apparel company, that outfitted 40 of the last 45 US presiedents, recently filed for bankruptcy?

Ans – Brooks Brothers

Amazon App quiz today answers | 20th July | win Rs50,000

Q1. The Singer Laren museum in Amsterdam announced the theft of the 1884 painting ‘Spring Garden’ by which famous artist ?

Ans – Van Gogh

Q2.Defence Minister Rajnath Singh released a book titled ‘Invincible’ on which former Indian minister ?

Ans – Manohar Parikar

Q3.Ignaz Semmelwis, a 19th century obstetrician is now widely credited with discovering the medical importance of which of the following ?

Ans – Hand washing

Q4.Shaheed Diwas is observed on March 23rd to honour the day when rajguru, sukhdev thapar and ________ attained matyrdom.

Ans – Bhagat singh

Q5. which of thses upcoming movies starring Akshay Kumar, is a remake of the Famous Tamil horror movie Kanchana >

Ans – Laxmmi Bomb

Amazon App quiz today answers | 19th July | win Samsung M30s

Q1.Using the new ‘Crew Dragon’ Spacecraft which organisation announced plans to send 3 tourists to the international Space Station in 2021?

Ans – SpaceX

Q2.Time Magazine recreated whose famous 1963 speech at the Lincoln Memorial through virtual reality ?

Ans – Martin Luther King Jr

Q3.Which state has launched a program called ‘Jalasathi’ to ensure supply of safe drinking water to all inhabitants of the state ?

Ans – Odisha

Q4.Due to the presence of major automobile manufacturing units and allied industries which city in india is called the detroit of India ?

Ans – Chennai

Q5.Rex ahrriosn and Eddir Murphy have both Played this doctor who can talk to animals. Who Played the same role in the recent movie Dolittle ?

Ans – Robert Downey Jr

Amazon App quiz today answers | 18th July | win Fender Acoustic Guitar

Q1.Who is known as the ‘Waterman of India’ and is renowned for his conversational efforts in bringing back many rivers, and increasing tha water table level in india ?

Ans – Dr. Rajendra singh

Q2.The recently discovered Craspedotropis gretathunbergae is a species of what animal ?

Ans – Snail

Q3.Which five-time Grand Slam champion announced her retirement from tennis at the age of 32 ?

Ans- Maria Sharapova

Q4.’Jungle Cry’ is about 12 underprivileged children from odisha who went on to win the U14 World Cup in which sport ?

Ans – Rugby

Q5.Which child actor who acted in Mr India is now a succesful choreographer and the director of mivies such as Baghi 2 and Baghi 3?

Ans – Ahmed Khan

Amazon App quiz today answers | 17th July | win Bose 700 headphones

Q1.Prisoner 46664′, often used as a reverential title for Nelson Mandela, comes from the number assigned to him at which prison?

Ans – Robben island

Q2.The number ‘0’ does NOT have an equivalent in Roman numerals.

Ans – True

Q3.In 2019, Jayshree Vyas became the first independent woman director appointed by which stock exchange?

Ans – Bombay stock exchange

Q4.What is the capital of Norway?

Ans – Oslo

Q5.What phrase coined by Desmond Tutu did Nelson Mandela use to describe South Africa?

Ans – Rainbow nation

Amazon App quiz today answers | 16th July | win Rs15,000

Q1. Swami Vivekanada was a monk and one of the most celebrated spiritual leaders of India. He worked tirelessly towards betterment of the society, in servitude of the poor and needy. What is his real name?

Ans – Narendra Nath Dutta

Q2.What is the name of India’s first manned space flight project?

Ans – Gaganyaan

Q3.Who among them recently won the World Rapid Chess Championship in the women’s category? (Hint: She was born in Andhra Pradesh)

Ans – Koneru Humpy

Q4.Which Hindi word was chosen as the ‘Oxford Hindi Word of 2019’ by the Oxford University Press?

Ans – Samvidhaan

Q5.__________ Day is celebrated in honour of Swami Vivekananda’s birthday. (Fill in the blank).

Ans – National Youth Day

Amazon App quiz today answers | 15th July | win Apple iphone XR

Q1.India Recently Announced Plans To Procure 21 MiG-29 Fighter Jets From Which Nation Under Its Latest Defense Deal?

Ans – Russia

Q2.Which Indian Organisation Has Recently Started The Broadcast Of Its First Ever Sanskrit ‘News Magazine’ Program – Sanskrit Saptahiki?

Ans- All India Radio

Q3.Recently, Jai Ram Thakur Announced That His State __________ Is The First In The Country Where All Households Have LPG Gas Connections.

Ans – Himachal Pradesh

Q4.Dragon Boat Festival Is A Traditional Holiday In Which Country, That Occurs Near The Summer Solstice?

Ans – China

Q5.Which Indian Actress Is Slated To Join The Star Cast Of Keanu Reeves’ ‘Matrix 4’?

Ans – Priyanka Chopra

Amazon App quiz today answers | 14th July | win Bose soundsport headphones

Q1.’Bhonsle’ which won the Best Director award at the Asian Film Festival Barcelona in 2019, stars which of these actors, as Ganpath Bhonsle?

Ans – Manoj Bajpayee

Q2.Which of these is one of the Indian vaccine candidates for COVID- 19 that is going into human trials?

Ans – Zycov-D

Q3.Mubarak Mandi Palace, currently an administrative building for the local government, was the erstwhile home of the royals from which place?

Ans – Jammu & Kashmir

Q4.Lin Dan, who recently annouced his retirement, is a two times Olympic gold medal winner in which sport?

Ans – Badminton

Q5.Purple Pebble Pictures is a film production company established by which Indian actress?

Ans – Priyanka Chopra

Amazon App quiz today answers | 13th July | win Rs50,000 Pay Balance

Q1.Invented by and named after Japanese botanist Akira Miyawaki, the ‘Miyawaki Method’ is a unique technique to do what?

Ans – Grow Forests

Q2.Recently ISRO’s Mangalyaan sent images of the biggest moon of Mars. What is it called?

Ans – Phobos

Q3.The Hagia Sophia museum is located in which city?

Ans – Istanbul

Q4.It has been announced that the Dehing Patkai Wildlife Sanctuary will soon get National Park Status. In which state is it located?

Ans – Assam

Q5.Which of these cricketers is captaining the home side in the first Test since the COVID-19 induced hiatus?

Ans – Ben Stokes

Amazon App quiz today answers | 12th July | win Xiaomi A3 Smartphone

Q1.What is the name of the longest ever freight train- 2.8 kms long, recently started by the Indian Railways?

Ans – Sheeshnag

Q2.Which country just completed the BeiDou constellation, one of four global navigation networks alongside GPS, GLONASS and Galileo?

Ans – China

Q3.Which Indian oganisation is licensed to build Sukhoi Su-30MKI, and has completed production of more than 270 fighters?

Ans – HAL

Q4.Which Indian cricketer was named as the country’s ‘Most Valuable Player’ (MVP) of the 21st century by Wisden?

Ans – Ravindra Jadeja

Q5.Which apparel company launched a campaign around Black Lives Matter called, “For Once, Don’t Do It”?

Ans – Nike

Amazon App quiz today answers | 11th July | win Fender acoustic guitar

Q1.Himachal Pradesh, Uttarakhand, Sikkim, Arunachal Pradesh and Ladakh – all share a border with which of these countries’

Ans – China

Q2.Which former RBI governor has been conferred with the first Prof. P C Mahalanobis Award in Official Statistics for lifetime achievements’

Ans – Rangarajan

Q3.Which European capital city recently had a public dinner at a 1600-ft-long table to celebrate the end of their COVID-19 lockdown period’

Ans – Prague

Q4.What is the name of the proposed orbiter to Venus by the ISRO to study the surface and atmosphere of the planet’

Ans – shukrayaan – 1

Q5.Which German striker recently announced his retirement, after scoring in his last game for VFB Stuttgart’

Ans – Mario Gomez

Amazon App quiz today answers | 10th July | win GoPro Hero 8

Q1.Which country is helping Bhutan set up the 600MW Kholongchhu Hydro Electric Project?

Ans – India

Q2.The Amazon Prime series ‘Breathe: Into the Shadows’ stars which of these Bollywood actors?

Ans – Abhishek Bachchan

Q3.Recently inducted by the Indian Navy, after which mythical character is the indigenously developed anti-torpedo decoy system named?

Ans – Maareech

Q4.Which global tech firm was the latest to pick up a stake in Jio Platforms for INR 1,894.50 crore ?

Ans – Intel

Q5.Which country’s Revolutionary Guards Corps plans to establish a permanent military base in the Indian Ocean by March 2021?

Ans – Iran

Amazon App quiz today answers | 9th July | win Rs50,000

Q1.Who recently became the third Indian to get inducted into the Elite Panel of ICC Umpires?

Ans – Nitin Menon

Q2. Which carmaker’s share price recently crossed $1,000, making it worth more than Ford, General Motors, Honda and Fiat Chrysler put together?

Ans – Tesla

Q3.jean Castex has been named the new Prime Minister of which country, following the resignation of Edouard Philippe?

Ans – france

Q4.Who was the first recipient of the Filmfare Best Choreography Award?

Ans – Saroj Khan

Q5.Energia Space Corporation of which country recently announced its plans for taking the first tourist on a spacewalk by 2023?

Ans – Russia

Amazon App quiz today answers | 8th July | win Vivo S1 Smartphone

Q1. Which cricketer was recently declared the best Indian Test batsman in the last 50 years in a poll conducted by Wisden India?

Ans – Rahul Dravid

Q2.In the US, on July 2nd, the Civil Rights Act of 1964 prohibiting discrimination on basis of race was signed by which President?

Ans – Lyndon B johnson

Q3.Which movie released in July 2019, is based on the mathematician Anand Kumar?

Ans – Super 30

Q4.Cary Joji Fukunaga is the director of the 25th installment in which film franchise?

Ans – James Bond

Q5. Name the Indian Union Minister of Health and Family Welfare who launched India’s first mobile I-Lab for COVID-19 testing?

Ans – Dr Harsh Vardhan

Amazon App quiz today answers | 7th July | win Samsonite Polycarbonate suitcase

Q1.The birth anniversary of which Indian statistician is celebrated as The National Statistics Day on June 29?

Ans – PC Mahalanobis

Q2. Jim Carrey starred as Dr Robotnik, the primary antagonist in which 2020 movie?

Ans – Sonic The hedgehog

Q3.Which country has extended the freeze on the issuance of ‘Green Cards’ for new immigrants till the end of the current Calendar Year?

Ans – USA

Q4.Recently which country experienced an earthquake of magnitude over 7, with the temblor hitting the southern state of Oaxaca?

Ans – Mexico

Q5.The Tri-Service contingent of the Indian Armed Forces took part in the World War II Victory Day Parade in which country on June 24?

Ans – Russia

Amazon App quiz today answers | 6th July | win Rs15,000 Pay Balance

Q1.In which state would you find the KINFRA Defence Park, the country’s first defense industrial park in the public sector?

Ans – Kerala

Q2.The Stegodon, whose fossil has recently been found 50km north of Saharanpur, is an extinct relative of which of these animals?

Ans – Elephant

Q3. A small scale African miner Saniniu Lazer, recently became a millionaire, after selling two rough stones?

Ans – Tanzanite

Q4.Which weightlifter, recently cleared of her doping charges, is set to receive the Arjuna Award, that has been on hold since 2018?

Ans – K Sanjita chanu

Q5.Whose 39th studio album is ‘Rough and Rowdy Ways‘, released on June 19, 2020, through Columbia Records?

Ans – Bob Dylan

Amazon App quiz today answers | 5th July | win Samsung Galaxy M30

Q1. Which Country’s Parliament On 27th June 2020, Picked Veteran Opposition Leader Micheál Martin As Their Prime Minister?

Ans – Ireland

Q2.Which Of These Clubs Recently Sealed The League Title For The 2019-20 Season, Its First Since The Premier League’s Inception In 1992?

Ans – Liverpool

Q3.Parvez Jamasji, A Military Veteran Who Recently Passed Away, Was Awarded ________ For Gallantry During The 1971 Indo-Pakistan War.

Ans – Vir Chakra

Q4.According To The USCIS In April 2020, Close To 68% Of US H1B Visa Registrations For FY21 Were From Which Country?

Ans – India

Q5.he Guitar Played By Which Musician During His 1993 MTV Unplugged Performance Was Recently Auctioned Off At A Record Price Of $6 Million?

Ans – Kurt Cobain

Amazon App quiz today answers | 4th July | win Fender Acoustic guitar

Q1.Born on 6th July, 1935 how do we better know the spiritual leader Tenzin Gyatso?

Ans – Dalai lama

Q2.What term recently coined by researchers refers to ‘the coronavirus induced lock-down period and its impact on other species’?

Ans – Anthropause

Q3.Which 100-year-old Japanese firm, once one of the world’s biggest camera brands, has announced plans to sell off their imaging business?

Ans – Olympus

Q4.According to the World Federation of Exchanges, with a market capitalization of $1.7 trillion, which is the world’s 10th largest exchange?

Ans – bombay Stock exchange

Q5.An abandoned bus inhabited by adventurer Chris McCandless, removed by Alaskan authorities recently, was made famous in which book and film?

Ans – Into The Wild

Amazon App quiz today answers | 3rd July | win Bose 700 Bluetooth Headphones

Q1. Which famous cricketer, born on July 8, led India to two consecutive champions trophy/ ICC knockout finals ?

Ans – Saurav Ganguly

Q2. Which Chicago-based brand has announced its entry into the indian market with an extensive range of car care products ?

Ans- Turtle wax

Q3. ‘Assesment of climate Change Over the Indian Region’, is a national report prepared under the aegis of which ministry ?

Ans – Ministry of earth sciences

Q4. what is the nickname given to the fossil found in 2011 from Antartica,considered to be the largest soft-shell egg over discovered ?

Ans – the thing

Q5. The Baghain oil feild, which has recently been in news for a fire, and had been asked to close down production, is in whic state ?

Ans- Assam

Amazon App quiz today answers | 2nd July | win Rs 5,000

Q1.Which Indian footballer who received the Indian Player of the Year in 1993, 1997 and 1999 has been recommended for Padma Shri this year?

Ans – IM vijayan

Q2.The movie ‘Dil Bechara’ based on ‘The Fault in Our Stars’ stars which of these late actors

Ans – Sushant Singh Rajput

Q3.Which famous sportsperson born on July 5th, has won a silver medal each at the Olympics, Asian Games, and Commonwealth Games?

Ans – PV Sindhu

Q4.What is the name of the new experimental app introduced by Google for users to share and curate interesting stuff?

Ans – Keen

Q5.Malala Yousafzai, the youngest person ever to win the Nobel Peace Prize, recently completed her degree from which university in UK?

Ans – University of Oxford

Amazon App quiz today answers | 1st July | win Apple iphone Xr

Q1.Which Famous Music Director Born On 27th June Was Known Popularly By The Nickname ‘Pancham’?

Ans – RD Burman

Q2. Which Day Celebrated Annually On 30th June Was Co-Founded By Astrophysicist And Famed Musician Dr. Brian May?

Ans – World Asteroid Day

Q3.As Per Forbes Real-Time Billionaire List, Which Indian Recently Soared Into The Top 10, Based On A Sharp Rise In Net Worth?

Ans – Mukesh Ambani

Q4.The GWM Group Is China’s Largest SUV And Pick Up Manufacturer. What Is The Full Form Of GWM?

Ans – Great Wall Motors

Q5.Swarg Ka Dwaar’ Is The Last Episode Of Which Amazon Prime Series?

Ans – Pataal Lok

Amazon App quiz today answers | 29th June | win Rs50,000 pay balance

Q1. ISRO, in association with which space agency, is planning to launch a Lunar Polar Exploration Mission, planned to land in 2024?

Ans – Jaxa

Q2.What word did Instagram add to memorialize Sushant Singh Rajput’s account?’

Ans – Remembering

Q3. Which technology company has acquired the Swedish mapping technology company, ‘Mapillary’?

Ans – Facebook

Q4. Which Indian Prime Minister born on 28th June, wrote the book ‘The Insider’?

Ans – P V Narsimha Rao

Q5.Recently launched portal ‘SATYABHAMA’ aims to promote research and development in which sector?

Ans – Mining

Amazon App quiz today answers | 28th June | win Samsung M30s

Q1.Kathy Lueders is the first female head of human spaceflight program at which agency?

Ans – NASA

Q2.Recently ASI discovered a 500-year-old temple dedicated to Gopinath Dev, submerged in which Indian river?

Ans – Mahanadi

Q3.Twitter recently announced a new feature that lets users attach what to their tweets?

Ans – Audio snippets

Q4.Axone, a type of fermented soya bean, is part of the cuisine of which Indian state?

Ans – Nagaland

Q5. ‘Klara and the Sun’ is the latest novel announced by which Nobel Laureate?

Ans – kazuo Ishiguro

Amazon App quiz today answers | 27th June | win Oneplus TV

Q1. Raja Parba, Where Mother Earth Is Celebrated, Is A Festival In Which Indian State?

Ans – Odisha

Q2.Which Space Probe Team Recently Won The Highest Award By The International Astronautical Federation (Iaf) – The 2020 Iaf World Space Award?

Ans – Chang’e-4

Q3.Bulbul Is A Hindi Language Horror Film, From The Production House Of Which Actress?

Ans – Anushka sharma

Q4. What Is The Name Of Boston Dynamics’ Robot Dog- Famous On The Internet, Now Available For General Sale At $74,500?

Ans – Spot

Q5.Which Country Has Been Named The President Of The Un Security Council For August 2021?

Ans – india

Amazon App quiz today answers | 26th June | win GoPro hero 8

Q1.As Of June 2020, Which Country Is At The Top Of The Recently Released Fifa World Rankings?

Ans – Belgium

Q2. Which Actress Who Starred In The 1981 Movie Umrao Jaan, Played The Role Of Fatima Begum In ‘Gulabo Sitabo’?

Ans – Farrukh Jafar

Q3.Which Indian Nobel Prize Winner Was Granted The 2020 ‘Peace Prize Of The German Book Trade’?

Ans –Amartya Sen

Q4.Which State On June 18 Observed ‘Mask Day’ To Spread Awareness About The Use Of Masks In Controlling The Spread Of Covid-19?

Ans – Karnataka

Q5.According To The Bp Statistical Review, Which Country Accounted For More Than Three-Quarters Of Net Global Energy Growth In 2019?

Ans – China

Amazon App quiz today answers | 25th June | win Rs 50,000

Q1. Which country set to host the 2022 FIFA world cup has dedicated its new stadium to the frontline workers battling the COVID-19 pandemic ?

Ans – Qatar

Q2. What exchange did Dharmendra Pradhan, Minister of petroleum and natural gas, launch online in a first of its kind attempt in India?

Ans – Natural Gas Exchange

Q3. Name the origin of the earthquakes in gujrat in june 2020 that hs till now produced more than 15 aftershocks in the state .

Ans – Kutch

Q4. in June 2020 in which country did Whatsapp launch’ Whatsapp Pay’ with fingerprint lock to prevent unauthorised transactions ?

Ans – brazil

Q5.Which day is observed on june 15th, is organised by GWEC – a body representing more than 1500 companies, with presence in over 80 countries ?

Ans – Global Wind Day

Amazon App quiz today answers | 24th June | win Samsung Galaxy Note 10

Q1. Which bussinessman Born on June 14th, took overas the chairman of a group in 1995 that owns Grasim Industries and hindalco Industries ?

Ans – Kumar Mangalam Birla

Q2.’Paisa Bolta Hai’ is the tagline of which Anurag Kashyap directed movie released on an OTT platform in June 2020 ?

Ans – Choked

Q3. Which of these famous actresses is starring as Melina Vostokoff in the movie ‘ black widow ‘?

Ans – Rachel Weisz

Q4. which of these natural phenomena was visible from india starting from 9:15 AM on june 21st,2020 ?

Ans – Annual Solar Eclipse

Q5.Going into restart of the English Premier League after the COVID-19 induced hiatus, which club is at the top of the table ?

Ans – Liverpool

Amazon App quiz today answers | 23rd June| win Amazon Alexa Eco show

Q1. ‘ The Golden gate’, ‘ An equal Music are books by which famous author born on June 20 ?

Ans – Vikram Seth

Q2. Hyundai Nexo Suv is the Presidential state car used by the President of which country /

Ans – South Korea

Q3.Which bussinessman born on June 15th ,Owns 38% of the world’s largest steel producer company and 20% of Queens Park rangers F.C ?

Ans – Lakshmi Mittal

Q4. Ferdia Shaw has played the role of which 20 year old genius in a movie released online on june 12th, 2020?

Ans – Artemis Fowl

Q5. Which of these days observed on 12th june was launched by the International Labour Organistion in 2002 ?

Ans – World Day against Child Labour

Amazon App quiz today answers | 22nd June | win Rs 15,000

Q1. At which venue are India scheduled to play a day and night test match during their tour of Australia in 2020-21 ?

Ans – Adelaide Oval

Q2. Shintaro Tsuji, who recently stepped down form his company is known to have created which iconic character brand ?

Ans – Hello kitty

Q3. Which of these terms was coined by John Mccarthy and other researchers, at dartmouth in the summer of 1956 ?

Ans – Artificial intelligence

Q4. The campaigh theme in 2020 for which if thses days observed on june 14th,was ‘Safe Blood Saves lives’?

Ans – World Blood donor Day

Q5.Arturo Vidal, Who scored Barcelona’s first la liga goal on their return after the COVID-19 represents which country ?

Ans – Chile

Amazon App quiz today answers | 21st June | win One plus 7T Pro

Q1. Who is the president of the United nations general Assembly for its 75th sessions in 2020 ?

Ans – Tijani Muhammad bande

Q2.Which of these companies has converted its IT-facility in Pune into a 450-bed COVID-19 hospital ?

Ans – Wipro

Q3. In 2020 which Indian has been awarded the prestigious Richard dawkins Award ?

Ans – Javed Akhtar

Q4. The TV series “‘Pearson’ is a spin off of which popular Tv series ?

Ans – Suits

Q5. The scale used to measure magnitude of earthquakes is named after which American seismologist ?

Ans – Richter

Amazon App quiz today answers | 20th June | win Xbox S gaming console

Q1. In recent times, India has recorded a 29% increase in the population of which of these animals ?

Ans – Asiatic Lions

Q2. Which of these actors made his Bollywood debut with the 2013 film kai po che?

Ans – Sushant Singh Rajput

Q3. ________ language day is celebrated by UN on June 6, the birthday of famous poet Alexander Pushkin?

Ans – Russia

Q4. Which organization introduced captain Arjun – a robot to screen passengers for COVID -19 symptoms?

Ans – Indian railways

Q5. Recently launched by Karnataka the mobile app ‘ Bengaluru Megha Sandesha’ and web portal ‘ Varunamitra’ provides what kind of information?

Ans – Weather forecasts

Amazon App quiz today answers |19th June | win Bose 700 Bluetooth speakers

Q1. Which article of the Constitution states that ‘ India’ , that is Bharat, shall be a union of states ?

Ans – Article 1

Q2. The Headquarters of OPEC is located in which international city since 1965 ?

Ans – Vienna

Q3. What was the theme for this year’s World Oceans day celebrated ob 8th june ?

Ans – Innovation for a Sustainable Ocean

Q4. ‘Lockdown Liasons ‘ is a new series of e-books from which indian author /

Ans – Shobha De

Q5. ‘ Bande utkala Janani’ written by KL Mohapatra has recently bbeen assigned the status of ‘ state song ” by which indian state?

Ans – Odisha

Amazon App quiz today answers | 18th june | win Rs 50,000

Q1. What is the Name of Amitabh Bachchan’s character in the movie ‘ Gulabo Sitabo ‘ recently released on Amazon Prime ?

Ans – chunan ‘ Mlrza ‘ Nawab

Q2. Which country has recently been elected as a non-permanent member for the Asia-Pacific seat in the UN security Council ?

Ans- India

Q3. Which awards, known as Asia’s version of the Nobel Prize. have been cancelled this year due to the gloabal pandemic /

Ans – Ramon Magsaysay Award

Q4. What is the name odf the ‘ internet controlled’ robot made by Pratik Tirodkar to address the needs of hospitals treating COVID-19 patients ?

Ans – Coro-robot

Q5. Which of these companies has acquired turkish game maker Peak for $1.8 Billion ?

Ans – Zynga

Amazon App quiz today answers | 17th June | win Apple iphone XR

Q1. for the first time in 75 years, world leaders would not travel for the United Nations General assembly sessions scheduled in which city?

Ans – New york

Q2. Which famous actor born on June 22nd, known for playing negative roles featured in Indiana jones and the temple of Doom ?

Ans – Amrish puri

Q3. gairsain has recently appointed the summer capital of which Indian state?

Ans – Uttarakhand

Q4. titan is the satellite in the solar system which is known to be drifting away from its Host Planet . which is the host Planet ?

Ans – Saturn

Q5. The English premiere League is scheduled to restart on June 17th. which two teams would be playing the first fixture since resumption?

Ans – Aston villa , Sheffield United

Amazon App quiz today answers |16th June | win Samsonite polycarbonate suitcase

Q1. Which of thse movies marks director Priyadarshan’s comeback movie to bollywood after a period of 7 years ?

Ans – Hungama 2

Q2. The only dolphin sanctury of india is located in which state ?

Ans – Bihar

Q3. Which team is scheduled to play a 3 Test series in england starting July 8, 2020 the first ever under a ‘ bio secure’ environment ?

Ans – west indies

Q4. Which actor born on june 16th, won a National Award for his debut film Mrigayaa ?

Ans – Mithun chakraborty

Q5. Which of these otrganisations has recently won the world’s largest solar bid at $6 Billion ?

Ans – Adani Green Energy

Amazon APP quiz today answers | 15th June | win Rs 20,000 Amazon Pay balance

Q1. Which Indian state would now be producing the high-quality Australian Merino sheep wool indigenously?

Ans – Uttarakhand

Q2. Which of these cities would NOT host any matches during India’s Test series against Australia scheduled to begin in December 2020?

Ans – Perth

Q3. Which famous political leader and a Lady Shri Ram College graduate born on June 19th, won the Nobel Peace Prize in 1991?

Ans – Aung San Suu Kyi

Q4. Who recently assumed office as the president of the Confederation of Indian Industry (CII) for 2020-21?

Ans – Uday Kotak

Q5. Which two clubs played in the first match of the La Liga post the shutdown due to the COVID- 19 crisis?

Ans –  Real Betis, Sevilla

Amazon App quiz today answers | 14th june | Win Vivo S1 Smartphone

Q1. Who according to Forbes has became footballs first ever billionaire ?

Ans – Cristiano Ronaldo

Q2. Wetransfer , a data sharing website was founded in 2009 in which country ?

Ans – Netherlands

Q3. Which Famous business leader born on 10th worked at applied materials and McKinsey & Company before joining Google?

Ans – sundar pichai

Q4. name India’s popular bicycle brand which shut down its opeartion on world Bicycle day 2020 .

Ans – Atlas cycles

Q5. who is the director of Sadak-2 Starring Alia bhatt, Sanjay Dutt and Pooja Bhatt, the sequel to the 1991 movie sadak ?

Ans – Mahesh Bhatt

Amazon App quiz today answers | 13th June | win Noise Shots Wireless Headphones

Q1. Which country chaired the virtual Global vaccine Summit on June 4, 2020 ?

Ans – UK

Q2. The sale of a 258-year-old bottle of which spirit recently set a new world record of 118,580 at a Sotheby’s auction?

Ans – Cognac

Q3. Which ISL club overtook clubs like FC Barcelona and Liverpool to record the second-highest engagement rate on Instagram as of April 2020?

Ans –  Kerala Blasters FC

Q4. Which of these initiatives was introduced by the indian power ministry on the occasion of world Environment day 2020?

Ans –  iCommit

Q5. Which Indian pharmaceutical company founder has been named the EY World entrepreneur of the year’ Awardee for 2020 ?

Ans – Kiran Mazumdar Shaw

Amazon App quiz today answers |12th June | win Casio 61 Key keyboard

Q1. For which film did veteran filmmaker Basu Chatterjee, who passed away on June 4, 2020, win a National award in 1992?

Ans – Durga

Q2. Kazatomprom from kazakhstan is the worlds largest producer and seller of ehat naturallty mined item ?

Ans – Uranium

Q3. Which Indian prime minister, during a visit in 2000 had inaugrated Mahatma Gandhi’s statue outside the indian Embassy in USA ?

Ans – Atal Bihari Vajpayee

Q4. Which tech company recently launched a new app called ‘Sodar’ which uses AR to visualize socail distancing ?

Ans –  Google

Q5. Which indian company made two new additions ‘ Dahlia ‘ and ‘ Lily ‘ to their Bloomfan series in June ?

Ans – Usha

Amazon App quiz today answers | 11th June | win rs15,000 Amazon Pay balance

Q1. Which Cyclonic storm made landfall in Maharashtra’s Raigad district on June 3 2020?

Ans – Nisarga

Q2. As per the latest calendar, which European country is slated to host the first two races of the 2020 Formula One season?

Ans – Austria

Q3. What name did the US astronauts give the SpaceX Dragon craft in which they traveled to the International Space Station?

Ans – Endevour

Q4.  Rani Rampal, the 2020 Khel Ratna Award nominee captains India in which sport?

Ans – Hockey

Q5. Which tributary of river Indus is the site for the Kohala hydro-power project, which aims at providing low-cost electricity

Ans – Jhelum

Amazon App quiz today answers | 10th June |win Mi A3 smartphone

Q1. The 36th National Games, which is now indefinitely postponed, were scheduled to be held in which state?

Ans – Goa

Q2.  Who drove his first automobile, the Quadricycle, on the streets of Detroit in June 1896?

Ans – Henry ford

Q3. Formed recently, which police division boasts a red and blue colored flag with the words ‘Khidmat aur Himmat’?

Ans – Ladakh Police

Q4. The first entry to which ‘famous’ diary was made on June 12, 1942?

Ans – The diary of Anne Frank

Q5. The highly successful biopic of which actor, featuring Ranbir Kapoor in the title role was released in June 2018?

Ans – Sanjay Dutt

Amazon App quiz today answers | 9th June | Win Bose Soundsport headphones

Q1. Which country did India recently help build a military war game center named ‘INDIA’?

Ans – Uganda

Q2. Which critically endangered animal was recently sighted in the Hoggar Mountains of Algeria?

Ans – saharan chetaah

Q3. Music composer brothers Sajid-Wajid had made their Bollywood debut with which Salman Khan film?

Ans – Pyar kiya toh darna kya

Q4.  In June 1999, Leander Paes and Mahesh Bhupathi won their first ever Grand Slam. Which tournament was their first Grand Slam win?

Ans – French open

Q5.  Gamers from which country have won the inaugural virtual UEFA eEURO 2020?

Ans – Italy

Amazon App quiz today answers | 8th June | win rs 15,000

Q1. the 440 m long Chamba tunnel has recently been inaugurated in which state?

Ans – uttarakhand

Q2. What useful letter arrangement was created by Christopher Sholes to lessen spelling mistakes and increase speed of writing?

Ans – QWERTY

Q3. India Post has partnered with which state government to deliver ‘Shahi Lichi’ and ’Zardalu Mango‘ at the doorstep of people?

Ans – Bihar

Q4. How do we better know the No.18 Squadron of the Indian Air Force that is equipped with HAL Tejas?

Ans – Flying Bullets

Q5. Which mountain peak was summitted for the first time on May 29, 1953?

Ans – Mount Everest

Amazon App quiz today answers | 7th June | win Galaxy Note 10

Q1. Which technology giant recently acquired Giphy for $400 million?

Ans – Facebook

Q2.  May 29 is celebrated as the International Day of UN Peacekeepers. How are the Peacekeepers often referred to as?

Ans – Blue helmets

Q3. Which Indian conglomerate recently announced the acquisition of spice-maker Sunrise Foods?

Ans – ITC

Q4. The Grand Renaissance Dam earlier known as the Millennium Dam, slated to be the largest dam in Africa, is being built in which country?

Ans – Ethiopia

Q5. Kangra tea, which is known to boost immunity, comes from which Indian state?

Ans – Himachal Pradesh

Amazon App quiz today answers | 6th June | win fender Acoustic Guitar

Q1. Which of these cricketers has been nominated in 2020 for the Rajiv Gandhi Khel Ratna?

Ans – Rohit sharma

Q2. Which bollywood actor has launched his new Grooming & Personal Care Brand FRSH?

Ans – Salman Khan

Q3. Indian Army officer Major Suman Gawani recently won the ‘United Nations Military _______ Advocate of the Year Award”. Fill in the blanks

Ans – Gender

Q4. Which newly-launched app from Facebook allows users to make music together virtually?

Ans – Collab

Q5. K-FON is the Fiber Optic Network project of which Indian state?

Ans – Kerala

Amazon App quiz today answers | 5th June | win Sony 5.1 Home theatre

Q1. Neeraj Chopra, recommended by the AFI for the Rajiv Gandhi Khel Ratna award, is associated with which event?

Ans – Javelin Throw

Q2. The digital rights of which of these movies was recently sold to an OTT platform for a staggering sum of INR 125 crore?

Ans – Laxxmi Bomb

Q3. .Which 13th-century Indian temple will be solarised soon under the Central government scheme?

Ans – Konark Sun temple

Q4. Which Indian organisation made the ‘NavRakshak’ PPE kit ?

Ans – Indian Navy

Q5. Tsai Ing-wen was re-elected to a second term as President of which Asian country?

Ans – taiwan

Amazon App quiz today answers | 4th June | win rs 20,000

Q1. Which former Miss world hes been roped in by UNICEF to spread awareness on menstrual hygiene ?

Ans – Manushi chillar

Q2. General electric has announced that it would be selling which iconic bussiness of its to Savant systems ?

Ans – Lightbulbs

Q3. An underwater salvage company was granted approval recently to cit into the wreckage of _______ to try to recover a Marconi telegraph ?

Ans – RMS titanic

Q4. Which tennis player topped the 2020 forbes magazine list of highest-paid global athletes ?

Ans – Roger federer

Q5. Ajit jogi, who passed away recently was the first chief minister of which indian state ?

Ans – Chattisgarh

Amazon App quiz today answers | 3rd June |win Oneplus 7T Pro

Q1.  Rahi Masoom Raza is famous for writing the screenplay of which of these famous productions on Indian television?

Ans – BR Chopra’s Mahabharat

Q2. As per a recent report by Forbes, who is now the world’s highest paid female athlete?

Ans – Naomi Osaka

Q3. The CIMON – an Al working with astronauts on the International Space Station was developed by which organisation?

Ans – IBM

Q4. Shivaji Rao Gaekwad is the real name of which legendary actor born on 12th December 1950?

Ans – Rajanikanth

Q5.  The NBA is currently in talks with the Walt Disney company, about plans to restart the NBA season in the Disney World in which city?

Ans – Orlando

Amazon App quiz today answers | 2nd June | win Amazon Alexa eco show

Q1. the movie Ghoomketu released on an OTT platform very recently, stars which of these directors in an important role?

Ans – Anurag Kashyap

Q2. Telia rumal, that recently got the GI tag, is from which state ?

Ans – telangana

Q3. the Indian roller is also known in India by a name that is associated with lord shiva. what name?

Ans – Neelkanth

Q4. in abbreviation such as ASLV, PLSV, GSLV, what do the letters LV stands for?

Ans – launch vehicle

Q5. In 1998, the WHO passed a resolution announcing the observance of a day on May 31st every year, denouncing the usage of what?

Ans – Tobacco

Amazon App quiz today answers | 1st June | Win rs 5,000

Q1. Victoria Falls, which was recently reopened for public visit, is situated in which of the countries ?

Ans – zambia

Q2. Which famous Bollywood actor has recently been appointed the brand ambassador of the National Anti-Doping Agency(NADA)?

Ans – Suniel Shetty

Q3. which country became the 1st nation in Europe to declare an official end to the COVID-19 pandemic?

Ans – Slovenia

Q4. The 1985 shoes of which legendary sportsperson recently sold at a Sotheby auction for $560000?

Ans – Michael jordan

Q5. A T20I series between india and which country held in the early part of 2020, featured two matches that went into the super over ?

Ans – New Zealand

Amazon quiz today answers | 31st May | win Samsun Galaxy note 10

Q1. whose latest book about childhood travels is titles ” Hop on “?

Ans – Ruskin bond

Q2. which tech company has launched an E-commerce venture called ‘ SHOP ‘?

Ans – facebook

Q3. Shiksha Vani is an podcast launched by which organisation in india ?

Ans – CBSE

Q4. what is ‘ Sachet ‘ ? it was recently commisioned by the indian coast guard ?

Ans – Patrol vessel

Q5. The upcoming Movie Tenet directed by christopher Nolan stars which of these bollywood actress ?

Ans – Dimple Kapadia

Amazon App quiz today answers| 30th May | win Bosch washing machine

Q1. Which Indian state is the first to run inter-state electric bus services?

Ans – Maharashtra

Q2. Which country recently launched The Space Domain Mission Unit to monitor and counter threats against their satellites?

Ans – Japan

Q3. Neeraj Kabi, recently in focus due to his performance in Paatal Lok, earned critical acclaim for his role in which of these movies?

Ans – ship of traseus

Q4. Which of these famous hockey players scored 5 goals in India’s final victory in the 1952 Olympics against Netherlands?

Ans – balbir singh sr

Q5. The current UN Secretary General Antonio Guterres hails from which country?

Ans – Portugal

Amazon App quiz today answers | 29th May | win Go Pro hero 8

Q1. Which famous foreigner after whom a city in India is named, landed on Indian shores on 20th May, 1498?

Ans – Vasco da Gama

Q2. The Western Ghats, one of the eight hotspots of biological diversity in the world, is spread across how many Indian states?

Ans – 6

Q3.  Which French company helped Indian Railways manufacture the 12000 HP electric locomotive?

Ans – Alstom

Q4. “Aapda. Seva Sadaiv” is the motto of which of these Indian organisations?

Ans – NDRF

Q5. Which Indian FMCG company recently launched their e-commerce app ‘OrderMe’?

Ans – Patanjali

Amazon App quiz today answers | 28th May | win rs 50,000

Q1.  Which Indian has recently been elected the Chairman of the WHO Executive Board?

Ans – Harsh Vardhan

Q2. Which of these is an Amazon Prime series about a ‘virtual afterlife‘ starring Robbie Amell in the lead role?

Ans –  Upload

Q3. Maharana Pratap Singh I, whose birth anniversary was celebrated in May, was the 13th king of which kingdom?

Ans –  Mewar

Q4. Which of these platforms added a new feature titled ‘bedtime reminder’ to help its users reduce screen time?

Ans – Youtube

Q5. Carmen Reinhart has been appointed as the new VP and Chief Economist of which international organisation?

Ans – World bank

Amazon App quiz today answers | 27th May | win LG W30 Pro

Q1. Fenway Sports Group owns which football club that is currently top of the table in its domestic league?

Ans – Liverpool

Q2. Who among these has been posthumously awarded the Padma Vibhushan in 2020?

Ans – Arun Jaitley

Q3. Who has forayed into the Electric Vehicle market with their new offering iQube Electric?

Ans –  TVS Motor

Q4. Which famous character actor is playing the role of Indian team manager PR Man Singh in the movie 83?

Ans –  Pankaj Tripathi

Q5. Bal Shakti Puraskar is annual award presented by the Indian President to whom?

Ans –  Children

Amazon App quiz today answers | 26th May | win Canon M200 mirrorless camera

Q1. KK shailaja who recently appeared on the BBC show talking about combating the COVID-19 crisis is the health minister of which state?

Ans – Kerala

Q2. The UN secretary General has suggested using Pre-recorded messages from World leaders during the Next UNGA session, what does GA stand in UNGA?

Ans – General assembly

Q3. which of these famous actors has played the following roles -Byomkesh bakshi and mahatma gandhi ?

Ans – rajit kapur

Q4. stephnie del valle of Puerto Rico crowned which lady Born on may 14, 1997 as Miss World 2017 ?

Ans – Manushi Chillar

Q5. Which cricketer born on May 27, is the first indian to hit Sixes in an over in first class cricket ?

Ans – Ravi shastri

Amazon App quiz today answers | 25th May | win Rs 25,000

Q1. Nitish Bharadwaj who played Krishna in Br Chopra’s Mahabharat, also plays the title role in which of these Mythological series?

Ans – Vishnu puran

Q2. which famous poet known for poems such as ” bidrohi’ and his work in the publication ‘ Dhumketu’ was born on 24th May in Churulia, Asansol?

Ans – Kazi Nazrul Islam

Q3. general atlantic , vista equity partners , silver lake , facebook they all are recent investors in which indian company ?

Ans – Reliance JIo

Q4. Bheeshm International is a production house started by which famous television and film personality?

Ans – Mukesh Khanna

Q5. Sebastian Vettel will be leaving which Historic F1 team at the end of this year’s delayed F1 season?

Ans – Ferrrari

Amazon App quiz today answers | 24th May | win Vivo S1 

Q1. The Blue Umbrella‘, ‘The Angry River‘ and ‘A Flight of Pigeons‘ are books written by which author born on 19th May?

Ans –  Ruskin Bond

Q2. This app introduced by Google, crossed 50 million downloads in May 2020 and has a tab focused presentation mode. Which app is it?

Ans – Meet

Q3. Ambikapur, Rajkot, Surat, Mysore, Indore and Navi Mumbai were the only cities to receive which of these statuses from the government?

Ans –  Five star garbage free cities

Q4. Since March 27, at 8 PM every day the Eiffel Tower sparkles for an extra 10 minutes, displaying what message?

Ans – Merci(thank you )

Q5. National Anti-Terrorism Day in India is observed on the death anniversary of which famous Indian?

Ans – rajiv gandhi

Amazon App quiz today answers | 23rd May | win fossil watch

Q1. May 12 is celebrated as International Nurses Day to commemorate the anniversary of whose birth?

Ans – Florence Nightingale

Q2. Sanya Malhotra is playing which famous Indian’s daughter in an upcoming Anu Menon movie starring Vidya Balan?

Ans – Shakuntala Devi

Q3. The K League recently restarted with Jeonbuk Motors hosting Suwon Bluewings. K League is the national football league of which country?

Ans – South Korea

Q4. Recently discovered HR 6819 is the closest-known of what celestial phenomenon/object to Earth?

Ans – Black Hole

Q5. Which country recently became the 30th country to join the North Atlantic Treaty Organization?

Ans – North Macedonia

Amazon quiz today answers |22nd May | win Apple iPad air

Q1. In India, may 11 is celebrated as what day which marks the anniversary of Pokhran nuclear tests of 1998?

Ans – National Technology Day

Q2. which social reformer born on this day ( May 22nd), is regarded by many historians as the father of the ‘ indian renaissance’ ?

Ans – Raja Ram mohan roy

Q3. what is the title of the book written by Omid Scobie and Carolyn Durand on prince harry and Meghan Markle’s life together?

Ans – Finding Freedom

Q4. In Avengers Endgame, who sacrifices her life so that hawk eye can obtain the soul stone ?

Ans – natasha romanoff

Q5. who scored the first goal in the Bundesliga post its reopening after the lockdown phase ?

Ans – Erling Haaland

Amazon quiz today Answers | 21st May | rs 7,500 Amazon pay balance

Q1. name the first indian feature film that made its public debut at Bombay’s Coronation theatre in may 1913 ?

Ans – Raja harishchandra

Q2. on May 23 in 1984, who became the first Indian woman to reach the summit of Mount Everest?

Ans – Bachendri pal

Q3. In May 1994, who became the first Indian woman to win miss universe title?

Ans – Sushmita Sen

Q4. what was the assigned code name of India’s first successful nuclear bomb test on 18 May 1974?

Ans – Smiling Buddha

Q5. After spending 27 years in prison who among the folowing became the presiedent of his country on May 9, 1994 ?

Ans – Nelson Mandela

Amazon quiz today Answers | 20th May | win Mi A3

Q1. Leo Carter became the 4th in T20 cricket and 7th overall to achieve what feat? (Hint : Yuvraj achieved this in 2007) ?

Ans – Hit 6 Slxes In an over

Q2. David Stern was a former Commissioner of which famous Sports league? (Hint : Players like LeBron James, Michael Jordan played in this league) ?

Ans –  NBA

Q3. Which of these popular animated series is set in the fictional town of Springfield?

Ans –  Simpsons

Q4.  Utkalika is the state emporium of which Indian state?

Ans – Odisha

Q5. Vayu, Hikka, Kyarr, Maha, and Pavan – what are these that heavily affected India’s west coast in 2019?

Ans –  Cyclones

Amazon quiz today Answers | 12th May |win Armani watch

Q1. Which famous lawyer and activist born on 6th May chaired a commission to act as a counter to the British Simon Commission?

ans – Motilal Nehru

Q2.  Which famous rock band was named after a slang term used by Allied pilots in WWII to describe strange flying objects?

Ans – Foo Fighters

Q3. Which Amazon Prime series is based on the lives of four friends- Damini, Siddhi, Umang and Anjana?

Ans – Four More Shots Please!

Q4.  Which of these days is observed on 8th May- the birthday of Henry Dunant?

Ans – World Red Cross Day

Q5. Which of these softwares is a digital collection management system for Indian museums?

Ans – JATAN

Amazon quiz 9th May Answers | win Sony 1000XM3 Headphones

the question and answer are below

Q1. ‘The Butterfly Nebula’, ‘Pillars of creation’, ’Jupiter’s Aurora’ are some of the pictures taken by which iconic 30 year old object?

Ans – Hubble Telescope

Q2. . Who received the National Film Award for Best Child Artist for the 1970 film ‘Mera Naam Joker’?

Ans – Rishi Kapoor

Q3. Which organisation has developed a ventilator called VITAL for COVID-19 patients?

Ans –  NASA

Q4.  Who had captained the Indian football team to victory in the 1962 Asian Games?

Ans – Chuni Goswami

Q5. Which company is currently testing SpaceShipTwo – their reusable commercial spacecraft designed to carry eight people into space safely?

Ans – Virgin Galactic

Amazon quiz 7th May Answers |win rs 10,000

the question and answer are below

Q1. which of the following movie starring Irfan khan won the Oscar for best picture?

Ans – slumdog millionaire

Q2. the largest car making manufacturing plant in the world recently resumed operations in wolfsburgh, which company operates it ?

Ans – volkswagen

Q3. on 1st may 2020, which country reached the top ICC T20 rankings for the first time since rankings were introduced?

Ans – australia

Q4. which of these critically endangered animals was recently spotted at Kolkata ghats after almost 30 years?

Ans – gangetic dolphin

Q5. how do we better know the viral meme where a group of Ghanian pallbearers can be seen dancing to the tune of astronomia ?

Ans – coffin dance

Amazon quiz 6th may Answers | win Lg W30 Pro smartphone

the question and answer are below

Q1. In BR Chopra’s Mahabharat, which very important character was played by Gufi paintal ?

Ans – shakuni

Q2.’Environment protection for improving animal and human health’ was the 2020 theme for which day celebrated on april 28 every year ?

Ans – World Veterinary Day

Q3. which company is building the DRAGON spacecraft for NASA’s first manned US space mission in a decade?

Ans – Spacex

Q4.which of these songs based on national integration was rehashed for the movie street dancer 3D?

Ans – mile sur mera tumhara

Q5. which company has recently launched dual sense controller for their gaming console ?

Ans – sony

Amazon quiz 5th May answers |win Canon M200 mirrorless camera

the question and answer are below

Q1. complete the title of the upcoming film: ‘ _________ in the multiverse of madness’

Ans – doctor strange

Q2. Ironwoman athlete candice falzon is the wife of which Australian cricketer whose famiy vidoes have gone viral during the lockdown period ?

Ans – david warner

Q3.which of these television shows with sarvadaman banerjee playing the lead character is returning to the small screens on DD national ?

Ans – shri krishna

Q4. ‘ Made in india ‘ is a memoir of which famous indian actor and model ?

Ans – Milind Soman

Q5. abhishek tripathi _ the Gram sachiv, is the central character of which web series ?

Ans – Panchayat

Amazon quiz 4th May answers | win Rs 50,000

the question and answer are below

Q1. According to Forbes, what is the claim to fame of a certain eight-year-old boy Ryan kaji?

Ans –Highest Paid Youtuber

Q2. Mount Paektu is a scared ,ountain in which country ?

Ans – North korea

Q3. Which company recently Provided 60-custom built ambulances for COVID-19 Patients in India?

Ans – Hero Moto corp

Q4. Tianwen-1, meaning heavenly questions, is the first mars exploration mission in which country ?

Ans –china

Q5. sultan Qaboos bin said, who recently passed away, was the longest -serving ruler of which country ?

Ans – Oman

Amazon quiz 3rd May answers |win Oneplus 7T Pro

the question and answer are below

Q1. Due to the decrease in pollution level, which mountain range is visible from Srinagar?

Ans – Pir panjal

Q2. which Indian automobile company has recently acquired the British bike-maker ‘ Norton’?

ans- TVS

Q3. which youtube channel is the most subscribed-to, as of April 2020?

Ans – T-series

Q4. complete the title of this book by adam higginbotham, Midnight in______ :The untold story of world’s greatest Nuclear disaster’ ?

Ans – chernobyl

Q5. which company recently made the biggest foreign direct investment for a minority stake in India?

Ans – facebook

Amazon quiz 2nd May Answers | win Lenovo legion gaming laptop

the question and answer are below

Q1. which organization started the “Team Mask Force ” campaign to spread awareness about COVID -19?

Ans- BCCI

Q2. Princess sofia of which country has recently undergone internsive online training to become a Covid-19 healthcare volunteer in her country?

Ans- Sweden

Q3. Patrick star , Squidward tentacles and Eugene Krabs are all characters in which animated series?

Ans- Spongebob Squarepants

Q4. which magazine celebrated Earth day 50Th anniversary with its first-ever flip-over issue?

Ans- National geographic

Q5. as seen in a popular documentary, how do we better know a former zookeper named Joe exotix ?

Ans- Tiger king

Amazon quiz 1st Answers | win Casio 61 keyboard

the question and answer of quiz are below –

Q1. After China, India and the USA, which country has the next highest population?

Ans –  Indonesia

 Q2.A recently announced documentary by Ken Burns with the tagline ‘An Intimate History’ is based on which topic?

Ans –  Genetics

Q3.At which early Silicon Valley company did YouTube founders Jawed Karim, Steve Chen, and Chad Hurley meet?

Ans – Paypal

Q4.According to the World Meteorological Organization, what is expected to fall by 6% – the biggest yearly drop since World War II?

Ans –  CO2 emissions

Q5.Which country has started to test a new digital currency in four of its cities?

Ans – China

Eligibility for Quiz.

you need to have an amazon account and you should have your billing address within India. also, you need to be 18 years or older to get entry into the quiz. have a valid identity proof like Aadhar card / PAn card/ driving license . also note that if you are an amazon affiliate then you are not eligible to enter the quiz.